Samen erop vooruit helpt mensen op weg naar de juiste hulp, doe je mee?

Weet jij dat...

  • zo’n 5 miljoen mensen in Nederland geldzorgen hebben?
  • maar liefst 30% van de kwetsbare huishoudens geen gebruik maken van de voorzieningen die voor hen bedoeld zijn?
  • mensen gemiddeld 300-600 euro per jaar mislopen waar ze wel recht op hebben?
Nieuwsbericht1

Wil jij mensen op weg helpen naar de juiste hulp?

Mensen met geldzorgen ervaren veel stress, schamen zich en zoeken vaak te laat hulp. Sociaal isolement, depressie, ziekteverzuim, relatieproblemen, echtscheiding, fraudegevoeligheid, dakloosheid en zelfs zelfdoding komt voor als gevolg van geldzorgen of schulden. Ons doel is om mensen met financiële zorgen zo vroeg mogelijk te bereiken. Daarbij willen we de drempel om hulp te zoeken verlagen en daarbij zoeken we jou!

Je hoeft geen financiële kennis te hebben, het enige wat je doet is vragen stellen, luisteren en mensen naar de juiste instanties verwijzen.

De kracht van een goed gesprek

Iets voor jou?

  • Je kijkt om je heen en ziet wie hulp nodig heeft
  • Je praat met mensen over hun problemen
  • Je wijst ze de weg naar de juiste hulp, dat kan zijn bij Samen erop vooruit of het doorverwijzen naar andere vrijwilligersorganisaties.

Doe je mee?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmeld Formulier

Samen erop vooruit werkt samen met veel verschillende vrijwilligersorganisaties zoals SchuldHulpMaatje, De Nederlandse Schuldhulproute, Humanitas, Rode Kruis, het Leger des Heils. Samen zorgen we ervoor dat er op zoveel mogelijk plekken in Nederland inlooppunten komen waar mensen met financiële problemen bij de hand genomen worden. Onder andere wordt gekeken of er voor mensen die het moeilijk hebben regelingen - ‘potjes’ – zijn waar ze gebruik van kunnen maken. Zo zorgen we er samen voor dat mensen erop vooruitgaan.