Helemaal niets meer

20240410_VO_Rdam_Ron

Vier jaar geleden bevond Ron zich op het diepste punt van zijn leven, zittend op een bankje aan de voet van de imposante Euromast in Rotterdam. Hij had alles verloren – zijn bedrijf, zijn vrienden, zijn toekomst leek vervlogen. Die dag was de Euromast gesloten, een gelukkige wending, anders had hij misschien niet eens meer geleefd.

Samen met zijn broer had hij een golfbaan met alles erop en eraan, maar op een dag besloot hij al zijn aandelen te verkopen en de wereld rond te reizen. “Ik dacht dat het geld nooit op zou raken, maar alles ben ik kwijtgeraakt,” deelt Ron met spijt in zijn stem. “Mijn telefoon ging onverwachts af en mijn broer wees mij op ‘de Home’ van Victory Outreach Rotterdam, een toevluchtsoord waar daklozen onderdak, voedsel en geestelijke steun vinden.”

De Home
De Home is een plaats van herstel, waar individuen met diverse achtergronden samenkomen. De basishulp die ze bieden is een bed, te eten, op tijd opstaan en regelmaat in het leven. De tien mannen die samen het huis delen, helpen mee in de kerk, met praktische taken en begeleiden op een gegeven moment weer anderen. Ron komt uit een depressie en het geloof betekent veel voor hem. De Bijbel is voor hem een soort gebruiksaanwijzing voor het leven, waardoor hij weer rust in zijn hoofd heeft.

“Deze plek betekent een nieuwe start voor mij. Als je op de bodem zit, is het een kwestie van vallen en weer opstaan. God schenkt mij kracht,” deelt Ron met hernieuwde vastberadenheid. Naast zijn persoonlijke herstel, heeft Ron zich toegewijd aan het helpen van anderen. Als vrijwilliger bij SKIN-Rotterdam in de kerk van Victory Outreach, biedt hij wekelijks ondersteuning aan mensen met financiële moeilijkheden. Zelf werkt hij in de telemarketing en heeft hij een eigen bedrijfje waarmee hij oesters serveert op evenementen en feesten.

Hoewel Victory Outreach Rotterdam voor Ron een bron van warmte en steun is geweest, streeft hij naar meer. Hij zoekt een eigen woning in Rotterdam en droomt van een nieuwe relatie om zijn leven mee te delen. Maar bovenal koestert hij het verlangen om ruimte te maken voor anderen die, net als hij, een helpende hand nodig hebben.