Er is weer ademruimte en rust in mijn hoofd

Anja, 62 jaar

_20230515-0C5A9633

Ik kwam te zitten met een enorm hoge energierekening, mijn contract was net verlopen. Mijn energierekening liep alleen maar verder op. Wat ik bij moest betalen ging richting de 1.000 euro. Toen keek ik aan tegen een heel donker gat. Ik zit onder het sociaal minimum omdat ik een WW-uitkering heb en dus heb ik extra veel moeite om rond te komen. Via de Voedselbank kreeg ik extra hulp aangeboden in de vorm van bonnen en ik heb met een vrijwilliger de Potjes-check gedaan. Op deze website kun je gegevens invullen en achterhalen of je recht hebt op bepaalde subsidies of vergoedingen. Het resultaat is dat ik recht bleek te hebben op extra geldbedragen waardoor ik de hoge energierekening kan betalen. Dankzij de hulp heb ik ademruimte en daardoor dus rust in m’n hoofd. Ik weet nu dat ik alles heb geprobeerd wat er mogelijk is. Er is een stuk zorg weggevallen