Andere hulp

In Samen erop vooruit werken verschillende organisaties samen. Zij zetten hun vrijwilligers in: Mensen zoals jij. Samen erop vooruit wijst mensen de weg naar de juiste hulp. Financiële hulp en andere hulp. Bekijk hieronder per categorie de mogelijkheden.

Let op: plaatselijk kan het aanbod verschillen.

Praktische hulp

Hulp van praktische aard.

HipHelpt

HipHelpt met sociale en praktische hulp. Door heel Nederland zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan.

Stichting Present

Stichting Present maakt een beweging mogelijk van omzien naar elkaar. Wij zetten ons in om hulpverleners te helpen. Onze lokale stichtingen hebben projecten gericht op verschillende doelgroepen.

Financiële hulp

Hulp van financiële aard.

SchuldHulpMaatje

Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. SchuldHulpMaatje helpt zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat.

Humanitas

Tobben met je (financiële) administratie hoeft echt niet. Met behulp van een goed geschoolde vrijwilliger krijg je daar weer grip op.

Leger des Heils

Financiële- en praktische ondersteuning voor mensen met geldzorgen - Kom langs in een van de buurthuiskamers. Ook voor praktische hulp of andere hulp, iedereen is van harte welkom.

LSTA

Het LSTA verbindt een gevarieerd landelijk netwerk van lokale initiatieven die vrijwillige hulp bij geldzaken faciliteren.

SUN

Een SUN-noodhulpbureau kan aanvullend zijn op de bestaande voorzieningen en regelingen.
Hulp met eenmalige gift of renteloze lening.

Voedselhulp

Hulp met voedsel.

Voedselbanken

Voedselbanken verstrekken verkregen voedsel gratis aan mensen in Nederland die het tijdelijk zelf niet redden. Er zijn 171 voedselbanken en ruim 500 locaties waar je voedsel kunt afhalen.

Gezelschap

Hulp in sociale vom.

Resto VanHarte

Bij Resto VanHarte geniet je samen met buurtgenoten van een lekker, gezond en vers driegangendiner voor maximaal acht euro. Iedereen is welkom om gezellig aan te schuiven.

HipHelpt logo

HipHelpt

Een vrijwilliger uit de buurt die af en toe langs komt voor een praatje.

Werk

Hulp bij het vinden van werk.

JobHulpMaatje

Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? En vind je het fijn als iemand met je meedenkt? Met JobHulpMaatje kom je verder!

Energie

Hulp bij het besparen van energie.

Energiecoach

Een energiecoach bij jou in de buurt weet hier alles over en denkt graag met je mee.